Image Alt

La Plaja Nouă

2505108

Totul despre paintball

Ce este Paintball-ul?

În doar 15 ani, sportul paintball-ului a devenit recunoscut ca unul dintre cele mai interesante sporturi în aer liber din lume.

Paintballul este jucat în peste 40 de țări de milioane de bărbați și femei de toate vârstele și stilurile de viață. Indiferent dacă sunt familisti sau elevi de liceu, profesioniști sau pensionari, toți jucătorii de paintball împărtășesc în comun dragostea pentru aventură și un puternic spirit competitiv.

Paintball masks with glasses closeup, nobody. Extreme game protection equipment, sport ammunition

Captureaza steagul

Paintball-ul este o combinație a jocurilor din copilărie , dar este mult mai provocator și mai sofisticat. Deși există multe formate de joc diferite, de obicei un grup de jucători se va împărți în două echipe pentru a juca „captureaza steagul”. Numărul de jucători din fiecare echipă poate varia de la unul sau doi, cinci sau șapte sau zece, la peste 1.000 pe o parte, limitat doar de dimensiunea terenului de joc.

Obiectivul jocului este să ieșiți și să capturați steagul celeilalte echipe, protejându-vă în același timp. În timp ce încercați să capturați un steag, încercați, de asemenea, să eliminați jucătorii adversari, etichetându-i cu un paintball ( bila) expulzat dintr-un pistol special.

Jocurile se desfășoară între 20 și 45 de minute, în funcție de mărimea terenului și de numărul de jucători.
Între jocuri, jucătorii iau o pauză pentru a-și verifica echipamentul, pentru a obține mai multe mingi de vopsea și pentru a lua o gustare sau suc în timp ce împărtășesc povești despre fiorii victoriei și agoniile de obicei amuzante ale înfrângerii. Câștigă sau pierde, toată lumea se distrează bine și de obicei te așteaptă următorul joc.

Bilele de paintball

Un paintball este o capsulă de gelatină rotundă, cu membrana subțire, cu lichid colorat în interior. Paintball-urile sunt similare cu capsulele rotunde mari de vitamine sau cu margelele de ulei de baie. Umplutura din interiorul mingilor de vopsea este netoxică, non-caustică, solubilă în apă și biodegradabilă. Se clătește de pe haine și de pe piele cu apă și săpun ușor.

Paintball-urile vin într-un curcubeu de culori strălucitoare: albastru, roz, alb, portocaliu, galben și multe altele. Când un paintball etichetează un jucător, pielea subțire de gelatină se desparte, iar lichidul din interior lasă un semn luminos de „vopsea”. Un jucător marcat este eliminat din joc.

paintball blackPistoale (markere)

Pistoalele, numite și „markere”, vin într-o varietate de forme și stiluri, așa cum vedeți în acest număr special de „vopsea a pistolului” [ed. Ediția APG 12/96]. Acestea pot fi alimentate cu dioxid de carbon (CO2), azot (N2) sau aer comprimat. Mulți au sisteme de alimentare care utilizează cilindri mari refolosibii numiți „rezervoare” sau „sticle” care dau sute de focuri înainte de a fi nevoie să fie reumplute.

Unii folosesc surse mici de 12 grame CO2 ca sursă de alimentare, fiecare sursă de alimentare fiind bună pentru 15 până la 30 de focuri.

Cu pistoalele cu acțiune pompă (pumpguns), de fiecare dată când doriți să trageți un paintball, aruncați mai întâi pistolul sau markerul paintball folosind o pompă, apoi strângeți trăgaciul pentru a trage cu paintballul; trebuie să refaceți pistolul înainte de a putea trage din nou.

Stockguns-urile, care folosesc 12 grame, au cea mai de bază configurație a pistolului (deși devin din ce în ce mai performante în limitele configurației), iar jocul cu arme standard este într-o clasă proprie.

Cu pistoalele semi-automate, prima dată când doriți să trageți, trebuie să aruncați pistolul (de obicei, trăgând înapoi un buton sau un mâner), dar după ce trageți primul paintball, acțiunea pistolului va readuce pistolul pentru dvs.; pur și simplu apeși pe trăgaci de fiecare dată când vrei să tragi un paintball.

Cu un pistol complet automat, când strângeți declanșatorul pentru prima dată, arma va începe să tragă mingi de vopsea și va continua să tragă mingi de vopsea atâta timp cât veți continua să strângeți trăgaciul; când eliberați declanșatorul, arma va înceta să tragă.

Pistoalele variază de la simple la sofisticate, dar ceea ce împărtășesc toate în comun este o limitare a puterii și a gamei lor. Limita internațională de siguranță a vitezei (măsurată în picioare pe secundă, „FPS”)este de 300 fps.

Un cronograf este folosit pentru a testa limitele de viteză, iar toate pistoalele pot fi ajustate pentru a trage sub limita de viteză. Raza de acțiune a pistolului este limitată, de asemenea;
chiar și la 300 fps, la o înălțime maximă cu butoiul îndreptat în sus, un pistol poate lovi cu un paintball doar la aproximativ 50 de metri.

Siguranță

Pentru siguranță, jucătorii de paintball trebuie să poarte întotdeauna ochelari special concepuți pentru paintball pentru a-și proteja ochii. Ochelarii de protecție trebuie să fie purtați în timpul unui joc și în orice moment când o persoană se află într-o zonă în care este permisă fotografierea, cum ar fi zona de țintă sau zona cronografului.

O mască de protecție este obligatorie aproape peste tot și trebuie purtată indiferent. Paintball-ul este un sport foarte sigur, atâta timp cât sunt respectate regulile de siguranță. Statisticile privind asigurările au arătat că paintballul este mai sigur decât golful, joggingul, tenisul, înotul și multe alte sporturi.

Arbitrii de pe teren aplică regulile de siguranță și de joc. Nu este permis niciun contact fizic în joc, iar jucătorii sunt scosi din jocuri sau de pe locul de joacă pentru încălcarea regulilor de siguranță sau de joc. Câmpurile au limite și un jucător care pășește în afara graniței unui câmp este eliminat din acel joc.

Jocul

Paintballul este un sport jucat de oameni din toate profesiile și stilurile de viață. Este un sport în care femeile și bărbații concurează în mod egal și unde vârsta nu este dominată de tinerețe. Ca un joc de șah, a fi capabil să gândești rapid și decisiv este ceea ce te face să fii o stea în paintball.

Inteligența și determinarea, nu doar forța, viteza sau agilitatea, sunt cheia succesului în acest sport.

Paintballul este un sport de construire a personajelor. Jucătorii învață despre munca în echipă, câștigă încredere în sine și dezvoltă abilități de conducere, distrându-se în același timp și obținând binevenit calmarea stresului. Din ce în ce mai mult, corporațiile găsesc avantajele de a avea personalul și conducerea lor să participe la jocurile de paintball.

Paintball-ul este un sport incitant și, mai presus de toate, paintball-ul este distractiv! Este o șansă de a vă uita responsabilitățile de zi cu zi și de a vă reaprinde spiritul de aventură. Când adrenalina începe să pompeze, nu poți să nu iubești fiorul jocului!

Pachete Paintball

Rezervă-ți ziua de luptă. Adună-ți echipa și alegeți-vă pachetul.

420.00 lei600.00 lei
360.00 lei600.00 lei
600.00 lei1,000.00 lei

rămâi informat

Te ținem la curent cu ultimele informații despre activitățile de La Plaja Nouă.

logo decathlon blue
netopia