Image Alt

La Plaja Nouă

Top 10 beneficii ale paintball-ului pentru sănătate

Este un joc intens, având în vedere faptul că sunteți înarmați cu o mască, muniție și un marker de paintball, dar paintballul este de fapt un mod distractiv și interactiv de a face munca în echipă și de a vă antrena. Desigur, pistolul paintball este încărcat cu bile de gelatină umplute cu un tip de vopsea care marchează o persoană sau un obiect atunci când este lovit, deci este o experiență care te va lăsa foarte colorat!

Samir Becic, de 4 ori ales antrenorul de fitness numărul 1 din lume va spune primele

10 beneficii ale paintball-ului pentru sănătate:

1. Adauga varietate rutinei obișnuite: Paintballul este o activitate excelentă pentru cei care nu au timp să meargă la sală sau vor să facă ceva activ cu prietenii. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a agita lucrurile și de a obține o rutină intensă de exerciții fizice în afara antrenamentului normal. Dacă sunteți în căutarea unei activități alternative pentru a scăpa de mișcările monotone ale benzii de alergat, paintballul le permite jucătorilor să experimenteze o gamă completă de mișcări, cum ar fi alergarea, cățărarea si ascunderea în spatele inamicilor.

2. Antrenament complet: Paintballul implică târâre, ascundere, sprint, eschivare și tragere. Deoarece jocul este atât de rapid și de strategic, mulți jucători sunt atât de prinși în acțiune încât nici măcar nu își dau seama de beneficiile asupra organismului. Oamenii care au dificultăți în respectarea unei rutine de antrenament pretind adesea motivația și plictiseala ca fiind principalele motive. Paintballul oferă participanților o modalitate mai plăcută de a-și tonifica corpul fără a fi nevoie niciodată să se gândească la asta ca la exerciții.

3. Crește rezistența: atunci când joci paintball, experimentezi un antrenament cardiovascular incredibil, care îți mărește nivelul de rezistență datorită cantității extinse de timp petrecut pe teren.

4. Crește puterea: Paintballul vă va cere să fiți rapid în timp ce transportați un pistol de paintball și cu toate echipamentele de siguranță. Principalele zone întărite în timpul paintball-ului sunt picioarele de la alergare și ghemuire, brațele de la tragere și nucleul pentru stabilizarea corpului cu toate echipamentele.

5. Crește abilitățile interpersonale și încrederea în sine: Paintballul este în primul rând un sport de echipă, care necesită o anumită cantitate de strategie și execuție care se poate face numai atunci când toți jucătorii lucrează împreună ca o echipă. Promovează spiritul de echipă și, de asemenea, vă poate îmbunătăți abilitățile de conducere. Situațiile tensionate din joc aduc adesea cele mai bune rezultate ale multor jucători și le sporesc încrederea în sine.

6. Bun pentru pierderea în greutate și sănătatea generală: Inutil să spun că paintballul ajută și la pierderea în greutate. Exercițiul intens obținut dintr-o sesiune de paintball poate îmbunătăți ciclurile de somn și poate stimula metabolismul. Antrenamentele intense conduc, de asemenea, la eliberarea de endorfine care vă ridică starea de spirit. În afară de arderea mai multor calorii, exercițiile fizice regulate prin paintball reduc și riscul de boli de inimă, tensiune arterială și depresie.

7. Ameliorarea stresului major: Jucarea unui joc dur de paintball este una dintre cele mai bune modalități de a-ți elibera frustrarea fără a risca să îi rănești pe ceilalți. Uneori, degajarea furiei în joc vă poate ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți abilitățile de paintballer. Endorfinele eliberate în timpul exercițiilor intense elimină, de asemenea, stresul mental și aduc un sentiment de calm.

8. Promovează munca în echipă: munca în echipă bună este esențială în paintball – echipa voastră trebuie să lucreze împreună pentru a elabora strategii și planuri și apoi să le poată coordona. Dacă vă lipsește un pic de lucru în echipă în biroul vostru, de ce să nu aranjați o zi cu colegii și să vă puneți la încercare?

9. Este sănătos să fii în aer liber: a te antrena în aer liber îți mărește starea de spirit, perspectivele, concentrarea și imunitatea. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Michigan, plimbările în natură de grup sunt legate de sănătatea mintală sporită și de pozitivitate, precum și de nivelurile semnificativ mai scăzute de depresie și sentimentele de stres. Un studiu de la Universitatea din Glasgow a arătat că persoanele care mergeau, mergeau cu bicicleta sau alergau în natură aveau un risc mai scăzut de sănătate mintală slabă decât persoanele care lucrau în interior.

10. Este distractiv!: În sfârșit, cine poate spune că a te distra puțin nu este unul dintre beneficiile majore ale paintball-ului pentru sănătate? Cantitatea de adrenalină declanșată doar prin alergarea și împușcarea adversarilor cu pelete de vopsea readuce copilul interior în noi. Plin de râs și entuziasm, paintballul face o zi cu adevărat placuta cu prietenii.

rămâi informat

Te ținem la curent cu ultimele informații despre activitățile de La Plaja Nouă.

logo decathlon blue
netopia