Image Alt

La Plaja Nouă

Istoria Completă a Paintball-ului

Paintball-ul pe care îl cunoaștem și îl iubim astăzi este un sport extrem relativ recent. Istoria sa începe în anii 1960. Compania Nelson Paint a realizat bile de vopsea în coji de gelatină – primele bile de vopsea.

Au contractat pistoale CO2 personalizate pentru a trage mingi de vopsea. Inițial, mingile de vopsea erau folosite pentru a marca lucruri precum animalele sau copacii de la distanță sau dintr-un vehicul. Acesta este motivul pentru care astăzi armele de paintball sunt încă numite markere de paintball!

Mai târziu, în anii 1970, câțiva prieteni care au băut, Hayes Noel și Charles Gains, au început să discute despre supraviețuirea locuitorilor orașului în pădure. Cât de departe te vor duce instinctele de supraviețuire? Cum se compară acest lucru cu comportamentul învățat și experiența unui om în aer liber?

După ce au auzit despre markerul de paintball Nel-Spot 007, au decis să incerce un joc cu el. Prietenul lor Bob Gurnsey a creat regulile pentru primul joc de paintball.

Deși discuțiile despre acest nou joc de supraviețuire au început la sfârșitul anilor 1970, primul joc nu a avut loc decât în ​​1981 (Henniker, New Hampshire SUA). Înainte de jocul real, au trebuit să cumpere un Nel-Spot 007 și să-l testeze pentru a se asigura că este sigur să tragă asupra oamenilor. Shelby Gaines a incasat una pentru echipă și a decis că „Nu a durut mult!” De acolo, erau pregătiți să reunească un grup de oameni și să încerce noul lor joc de supraviețuire!

Grupul a crescut de la trei jucători inițiali la 12 pentru jocul inaugural. Cei nouă jucători noi au plătit fiecare 175 de dolari pentru a se alătura, care au acoperit costurile echipamentelor, mâncării și băuturii. 27 iunie 1981 a fost selectata ca data pentru primul joc. Fiecare jucător deținea un marker Nel-Spot 007.

Terenul se afla lângă casa lui Charles Gaines. Dintre cei 12 jucători, șase erau vânători, iar ceilalți șase erau din diverse alte profesii, inclusiv un pădurar, chirurg, scriitori, un fermier și un broker de acțiuni. Consensul general a fost că vânătorii ar avea un avantaj semnificativ și ar juca mult mai bine decât ceilalți jucători din jocul lor.

Primul joc a fost jucat într-un teren de schi fond de 80 de acri. Au înființat patru stații de pavilion cu câte 12 pavilioane fiecare. Câștigătorul ar fi fost cel care le-a capturat mai întâi toate cele patru steaguri.

Ca un pic de handicap pentru oamenii din oraș, despre care se presupunea că ar putea avea probleme cu hărțile și ar putea să se piardă, au pus un arbitru care fluiera la fiecare 15 minute. La sfârșitul jocului, pădurarul Ritchie White a ieșit învingător! Primul câștigător de paintball.

Ca un prădător total, și-a păstrat calmul prin tot jocul și nu a tras nici măcar un foc. Există un semn pe acest teren de joc în afara orașului Sutton, NH, care comemorează primul joc de paintball jucat vreodată.

Bob Jones a ajutat la obținerea cuvântului pentru jocul lor național de supraviețuire (sau NSG așa cum îl numeau atunci) prin introducerea articolelor în ediția din octombrie 1981 a Sports Illustrated.

Oamenii au reacționat imediat, dorind informații despre cum să se joace. Gurnsey, Noel și Gaines au văzut oportunitatea comercială pe care au avut-o și au început să vândă truse de start. Trusele includeau un Nel-Spot 007 și mingi de vopsea, echipamente de siguranță precum ochelari de protecție și busolă și carnetul de reguli NSG.

În 1982 Bob Gurnsey a deschis primul teren comercial de paintball în New Hampshire. El a creat marca National Survival Game și a încheiat un contract cu Nelson Paint, devenind singurul distribuitor al produselor de paintball Nelson Paint. Gurnsey a început apoi să acorde licența francizei NSG altor persoane care doreau să-și înceapă propriile afaceri.

După câteva luni, doi jucători, Jeff Perlmutter și David Freeman, au vrut să intre în afacere. Cu toate acestea , aceștia nu au reușit să încheie un contract cu NSG. Așa că și-au început propria afacere. Compania lor s-a numit Pursuit Marketing Incorporated (PMI).

L-au contractat pe Benjamin Sheridan pentru a crea un nou marker: pistolul Pursuit Gun Pistol (PG Pistol). Și-au făcut propriile mingi de vopsea. PMI a fost distribuit doar către domenii și comercianți cu amănuntul, mai degrabă decât direct către consumatori. Odată cu crearea PMI, exista acum concurenț pentru NSG. Acesta a fost începutul industriei paintball.

1983 a fost un an destul de încărcat pentru sportul în devenire al paintballului. A avut loc primul turneu al Campionatului Național NSG. Primii câștigători ai turneului din istoria paintball-ului au fost Rebelii necunoscuți, o echipă provenită din Ontario, Canada.

Cu acest sport, jucătorii de doar doi ani nu începeau să-și modifice markerele. Acest lucru i-a făcut ilegali în turneele sancționate, dar a dus jocurile ocazionale la un nou nivel. Mânerele pompei, extensiile butoiului și magaziei și alimentările gravitaționale au început să fie văzute în jocuri.

Anul următor au fost lansate noi markere atât de NSG, cât și de PMI. NSG a lansat modelul original SplatMaster. A fost primul marker proiectat pentru sport, mai degrabă decât a fost modificat dintr-un pistol existent. PMI a adăugat un mâner de pompă la arma Pursuit, numind acest nou model Pursuit Gun Pump (PGP).

1984 a fost, de asemenea, când sportul a trecut de la a fi numit Jocul Național de Supraviețuire la a fi numit paintball. Paintball-urile în sine erau acum făcute cu vopsea pe bază de apă în loc de ulei, pentru o curățare semnificativ mai ușoară. Paintball a început să-și croiască drum și în străinătate în Anglia și Australia.

În anii 1985-1986, paintball-ul s-a răspândit și mai mult pe tot globul. Industria a devenit mai mare și mai simplificată pentru jocul consumatorilor. Au început să devină disponibile echipamente mai ieftine și mai specializate, cum ar fi hamuri, scuturi de față și produse de curățare pentru butoaie.

Adventure și Frontline, primele reviste de paintball, au început să fie publicate.

În 1987-1988, Dennis Tippman Sr. a fost forțat să renunțe la afacerea cu replici de mitraliere la jumătate din cauza noilor legi privind armele de foc. Așa că a decis să treacă la industria paintballului cu Tippman Pneumatics și a lansat primul pistol de paintball complet automat: Tippman SMG-60.

Nu după mult timp a lansat un mod semi-automat pentru a face legal turneul. De asemenea, Tippmann a reproiectat supapele cu știft din industria sifonului pentru a crea rezervoarele de CO2 cu vopsea cu știft, care vor fi în curând standarde.

În acești ani de început, au apărut tone de noi mărci și produse. De la Worr Games Products, cu marcajele de paintball Sniper Pump, la Palmer’s Pursuit Shop cu modificări și marcaje personalizate pe bază de Sheridan, până la JT SUA, o companie de sporturi de motociclete off-road, cu primele ochelari JT, modificate din ochelarii lor de motocross. Comodul JT Goggle a marcat începutul industriei de ochelari paintball și a revoluționat siguranța în paintball.

Mai multă armură și echipament de siguranță au început să apară la scurt timp după aceea, cu JT USA în frunte.

Odată cu aceste noi industrii în plină expansiune, paintball-ul a început să fie standardizat, îndepărtându-se de soluțiile creative în ceea ce privește echipamentul. Dopurile cu butoi au fost introduse pentru prima dată în 1987 și au fost în curând o cerință standard.

Pe piață au apărut grenade Paintball cu Bouncing Betty de la Pro-Star Labs. Compania Los Angeles Paintball (LAPCO) a dezvoltat și lansat primul adaptor de sursă de aer Bottomline (Bottomline ASA), revoluționând designul markerului de paintball, eliminând interferențele măștii atunci când jucătorii își pun umărul pe rezervor.

În 1989, un mare parc de paintball din sudul Californiei a deschis prima arenă Speedball. Acest lucru a stabilit scena pentru arene competitive standardizate. Speedball a generat jocuri rapide, agitate și concentrate, o diferență drastică față de primul joc din 1981, cu doar opt ani mai devreme.

Anii 90 au văzut o creștere a markerelor semi-automate, precum și a primelor markere cu greutate care au fost produse în masă. Paintball a început să se răspândească și mai mult în Europa și a început să câștige o reputație mai pozitivă și mai sigură.

Primele tancuri cu aer comprimat au ajuns și pe piața paintball-ului, dar nu au fost imediat legale pentru turnee. Liga Națională a Jucătorilor de Paintball s-a format și în acest moment și a găzduit primul său turneu de paintball.

NPPL a avut un rol esențial în lărgirea scenei competiționale pentru paintball, creând atât divizii profesionale, cât și diviziuni de amatori.

Kingman International a făcut furori odată cu lansarea primului pistol Spyder Paintball. Datorită corpului său din aluminiu, a avut o greutate mult mai ușoară decât alte markere semi-auto de pe piață. A fost produs în serie, atât de ușor de găsit și mult mai accesibil decât alte markere semi-auto de pe piață.

Lansarea sa a fost o binecuvântare majoră pentru jucătorii de paintball cu un buget redus. Spyder Paintball Gun a adus jucătorii care nu-și puteau permite cele mai scumpe markere până la o putere de foc similară cu cele mai bune markere. A egalizat foarte mult terenul de joc.

În 1995 ESPN a transmis Cupa Mondială. Aceasta a fost prima dată când o rețea importantă a transmis vreodată paintball. Din păcate, din cauza problemelor legale care se învârt în jurul utilizării amortizoarelor de zgomot, datorită marcajelor de paintball respectate aceleași legi ca armele de foc, turneul nu a fost foarte potrivit pentru televizor sau distractiv de urmărit. Nu a avut succes.

În 2001, NPPL a interzis dopurile de butoaie la evenimentele de paintball. În schimb, au început să aibă nevoie de învelitoare de butoaie. Acest lucru a condus în cele din urmă la faptul ca capacele de butoaie sa devina standardul internațional pentru dispozitivele de blocare a butoiului.

În 2002, la Cupa Mondială a avut loc infamul „Sniper Incident”. Un membru al echipei care nu juca în meciul turneului s-a ascuns în afara graniței terenului și a încercat să elimine jucătorii adversari. Probabil unul dintre cele mai grave cazuri de înșelăciune care au apărut în istoria paintball-ului competitiv.

De-a lungul anilor 2000, au continuat multe lucrări oficiale, cum ar fi brevetarea. Multe companii au fost cumpărate, iar unele litigii legale au avut loc în legătură cu diferite brevete.

Paintballul în acest moment este o industrie complet comercializată. Paintballul a devenit un fenomen imens și unul dintre cele mai sigure sporturi extreme din mai puțin de trei decenii. Abia așteptăm să vedem ce va urma.

rămâi informat

Te ținem la curent cu ultimele informații despre activitățile de La Plaja Nouă.

logo decathlon blue
netopia