Image Alt

La Plaja Nouă

PSX 20200609 195839

Introducere în Wakeboarding

Wakeboarding-ul este cu siguranta unul dintre cele mai tari sporturi acvatice din jur, de ce să nu vezi dacă ai ce iti trebuie pentru a face wakeboard? Wakeboard-ul este una dintre cele mai distractive modalități de a te distra pe apă. Pe măsură ce snowboardingul a depășit schiatul pe zăpadă, wakeboardingul depaseste rapid schiul nautic ca fiind cel mai amuzant mod de a merge pe apă cu ajutorul unei barci.

Ce este wakeboarding-ul?

IMG 1440

Adesea descris ca un amestec de snowboarding, surfing și skateboarding, wakeboarding-ul implică utilizarea unei placi late în loc de două placi lungi atașate la picioare ca în schiul nautic. Clientul folosește legături de cauciuc pentru a-și menține picioarele pe placa și direcționează placa în același mod ca un snowboarder.

Wakeboard-ul poate fi un pic înfricoșător la început, dar odată ce ați invatat elementele de bază, wakeboard-ul este extrem de ușor de învățat și extrem de distractiv . Glisarea pe apa este un adevărat sentiment nou, iar învățarea de a merge pe urma (wake in engleza) bărcii (de aici și numele sportului) este și mai entuziasmantă. Dar fii atent, după ce ai fost pe un wakeboard, există șanse mari să devii dependent!

Conditia fizica necesară

Wakeboard-ul necesită un nivel destul de bun de fitness și brațe deosebit de puternice, dar singurul lucru de care veți avea nevoie cu siguranță este simtul umorului. Veți efectua tot felul de mișcări gimnastice încercând să vă opriți să vă prăbușiți în apă. Așadar, oricine se gândește să se ducă la wakeboarding trebuie să fie pregătit pentru râs și să se ude extrem de mult.

Wakeboard-ul a devenit un sport atât de popular încât sistemele de cabluri au fost concepute pentru a face față numărului de participanți. Pe lacuri, un sistem de cablu de mare viteză vă va atrage, permițând mai multor wakeboarderi să fie pe apă odată. Unele lacuri care primesc wakeboarderi profesioniști vor avea rampe și obstacole pentru a condimenta puțin traseul.

Wakeboard-ul are o serie de beneficii pentru sănătate și fitness. Iată doar câteva dintre ele:

  • Întărește mușchii brațelor și picioarelor, majoritatea efortului necesar in wakeboarding fiind plasat pe aceste zone cheie.
  • Îmbunătățește flexibilitatea mâinilor și picioarelor, deoarece wakeboarding-ul necesită o abordare agilă.
  • Îmbunătățește timpul de reacție și versatilitatea, fiind necesare schimbări bruște de direcție și poziție.
  • Dezvoltă coordonarea mână-ochi, utilizatorul trebuind să rămână echilibrat și concentrat.
  • Îți mărește abilitatea de înot, deoarece, fără îndoială, vei ajunge să cazi în apă de mai multe ori!
  • Îmbunătățește concentrarea mentală și reîmprospătează mintea.

Noțiuni de bază

Înainte de a începe, trebuie să vă asigurați că utilizați echipamentul de wakeboarding potrivit. Evitați orice pro-board la inceput cel mai bun mod de a începe este să folosiți un wakeboard care să fie facil de folosit și să vă ajute să progresați. Un wakeboard mai mare, cu una sau mai multe aripioare mari, va ajuta cu siguranta.
Un wakeboard mai mare, cu una sau mai multe aripioare spate mari, va oferi corpului mai multă direcție și este ideal pentru început.
Începătorilor li se oferă în general o frânghie mai scurtă; acest lucru îi apropie de barcă și există o urma a barcii mai mare. În mod surprinzător, este mult mai ușor să controlați wakeboard-ul într-un wake mai mare, deoarece acestea permit utilizatorului să aibă o viteză mai mare.
De asemenea, ar trebui să vi se pună la dispoziție niște echipamente de siguranță pentru wakeboarding, cum ar fi o vestă de plutire. Pe lângă faptul că vă menține pe linia de plutire, vesta de plutire vă va tine de cald în timp ce așteptați lansarea și vă va economisi energia atunci când vă prăbușiți în apă.

Picioare

Instructorul dvs. va începe prin a afla ce poziție pe wakeboard este confortabilă și naturală pentru dvs. Trebuie stabilit dacă sunteți obișnuit (stânga-picior-înainte) sau „deosebit” (dreapta-picior-înainte). Cei familiarizați cu snowboardingul și skateboardingul ar trebui să știe care este poziția lor. Dacă nu ați încercat până acum un sport de tip wakeboard, nu intrați în panică. Instructorul de wakeboarding vă va face să vă ridicați cu picioarele împreună și să vă împingeți înainte pe uscat – oricare dintre piciorul care se mișcă înainte ar trebui să fie piciorul dvs. principal.
Următorul pas este de a stabili la ce unghi ar trebui să fie stabilite legăturile dvs. – din nou, acesta va fi un exercițiu familiar pentru snowboarderi. Instructorul vă va vorbi prin acest proces și vă va explica care unghi de legare este cel mai bun.

Semnalele manuale

În cele din urmă, înainte de a intra pe apă, învățarea semnalelor mâinii către barcă este unul dintre cele mai importante aspecte de siguranță ale wakeboarding-ului. Instructorul dvs. ar trebui să le parcurgă, explicând cum să informați barca să se oprească, să se întoarcă sau să încetinească în timpul wakeboard-ului.

Dacă nu folosești o barcă pentru a te remorca în jurul tău, ți se vor afișa în continuare anumite semnale manuale care vor indica diferite lucruri, cum ar fi când îți este rândul.

Abonamente WakeBoard

Acum poți să-ți cumperi abonamente de zi, săptămână sau sezon chiar de pe site 🙂

rămâi informat

Te ținem la curent cu ultimele informații despre activitățile de La Plaja Nouă.

logo decathlon blue
netopia