Image Alt

La Plaja Nouă

IMG 3986

Cum să te ridici pe o placa de Wakeboard

Wakeboarding-ul, așa cum au susținut unii, a salvat singur industria de remorcare din staza unei industrii de schi nautic care devenise învechită la mijlocul anilor ’90. De ce? Ei bine, wakeboarding-ul a fost nou. Era la moda. Practicantii săi erau mai tineri, deoarece este mai ușor să iei un start în apă adâncă pe un wakeboard decât pe un schi de slalom și nu numai că producătorii de remorci au început să vândă mai multe bărci, dar au început să adapteze modele special orientate spre wakeboarding. ridică-te pe un wakeboard.

Apoi, pilonul de schi a evoluat. A devenit mai înalt, astfel încât practicantii ar putea obține avant mai mare în timpul trucurilor. Apoi, producătorii au transformat stâlpul într-un turn de wakeboard cu patru puncte de montare pe balasturi pentru o stabilitate suplimentară, iar acesta este încă în esență stadiul tehnicii din industria navelor de wakeboard. Cele mai bune bărci de wakeboard au turnuri cu rafturi de wakeboard și sisteme de balast încorporate pentru a ridica trezile pentru wakeboarding și, în zilele noastre, pentru wakesurfing.

Dacă sunteți gata să învățați cum să faceți wakeboard, asigurați-vă că începeți cu acești pași de bază.

Cum să

 • Începeți în apa care plutește pe spate cu brațele drepte ținând saula.
 • Așezați brațele de fiecare parte a genunchilor și îndoiți genunchii pentru a începe.
 • Cu placa legată de picioare, așezați placa în fața voastră spre barcă sau stâlp.
 • Păstrați placa pe partea sa în apă – și lăsați-o să planeze deasupra apei odată ce începeți.
 • Stabiliți dacă călătoriți obișnuit sau goofy(piciorul stâng sau piciorul drept înainte).
 • Semnalizați șoferului că sunteți gata să începeți.
 • Pe măsură ce accelerați viteza, permiteți bărcii să vă tragă în poziție în picioare.

Goofy sau obișnuit?

Vă întrebați cum știți dacă mergeți goofy sau obișnuit? Majoritatea oamenilor merg cu piciorul stâng înainte. Piciorul drept înainte este cunoscut sub numele de picior prost. Pentru a fi sigur, stați cu ambele picioare împreună și faceți pe cineva să vă surprindă cât mai bine cu o apăsare din spate. Orice picior pe care l-ai pune pentru a te prinde este piciorul care merge înainte. Sau pur și simplu găsiți un skateboard și încercați să mergeti. Cum te plimbi cu un skateboard este cum te plimbi cu un wakeboard.

Când vine vorba de trucuri, treceți la acestea treptat. Numărul de trucuri pe care le puteți învăța vă va deranja mintea și există o mulțime de resurse online pentru a învăța noi mișcări. Mai mult decât atât, majoritatea pieței de remorci este orientată spre wakeboarding, deci, indiferent dacă sunteți în căutarea unei bărci noi sau second hand, veți găsi una fără prea multe probleme.

Tipuri de bărci de Wakeboarding

Iată în care wakeboarding-ul a devenit dragul industriei remorcilor în câțiva ani de model: Dacă vrei să faci wakeboarding, ai nevoie de o barcă wakeboard.
Runabouts, barci de punte, barci cu ponton, vor funcționa, de asemenea, dar o barcă de trezire proiectată special funcționează mai bine. De ce? Alte tipuri de bărci nu tind să rămână în avion la viteze de wakeboarding și urmele lor sunt insuficiente pentru lansarea în aer.

Deci, ce face o barcă wakeboard o barcă wakeboard? Ei bine, turnul de wakeboard menționat mai sus, sistemele de balast și la fel de importante, dar poate nu la fel de evidente, un propulsor cu unitate V. Vedeți, ambarcațiunile de schi tradiționale au acționare directă, care utilizează un motor V8 orientat spre înainte în mijlocul ambarcațiunii, apoi o transmisie, arborele de ieșire și configurarea elicei, așa cum sunt inventariate de la prova la pupa. Această configurație distribuie greutatea uniform, ceea ce duce la treziri mai mici, care sunt ușor de tăiat pe un schi de slalom.

O unitate V utilizează un motor V8 orientat spre spate la pupa, o transmisie cu unitate V, numită astfel pentru că puterea intră și iese la capătul din spate – deci calea de putere în formă de V – arborele de ieșire și elice. Această configurație se concentrează mai mult din greutatea de pe capătul din spate al ambarcațiunii, creând o amprentă mai profundă în apă și treziri mai mari, de care aveți nevoie pentru orice fel de sărituri și trucuri mari, care devin invariabil întregul punct al wakeboardului pe măsură ce imbunatateste-ti abilitatile.

De ce echipament aveți nevoie pentru a vă da pe wakeboard
În plus față de necesitatea unei bărci specializate, wakeboarding-ul necesită o cantitate echitabilă de echipament pentru practicant

PANA0448

PANA0448

Echipamente esențiale de wakeboarding

 • Wakeboard
 • Frânghie Wakeboard
 • O vestă de salvare
 • Cască Wakeboard (opțional)

Dacă riderii sunt tineri, veți avea nevoie de un wakeboard pentru copii, care este puțin mai scurt și, de obicei, are un rocker puțin mai puțin sau mai puțin agresiv, care este cuvântul care descrie curbura din față în spate. Un wakeboard pentru începători va avea adesea canale care facilitează întoarcerea și menținerea controlului pentru un tânăr călăreț. Pentru un începător de wakeboarding, tipul de wakeboard pe care îl alegeți este important, la fel și cercetările voastre. Nu cumpărați prima placă pentru copii pe care o găsiți.

Tipuri de Wakeboards

Cel mai bun mod de a alege un wakeboard este în funcție de greutatea și lungimea practicantului așa cum este prezentat în tabelul de dimensiuni al wakeboardului de mai sus. Noțiunea de wakeboard-uri pentru bărbați sau femei este mai mult o chestiune de culoare și design și gusturile subtile ale practicantului.
Lucruri precum rocker-ul, ratele de primăvară și canalizarea sunt detaliile care le permit călăreților să obțină cea mai bună wakeboard care funcționează pentru tipul de călărie pe care doresc să îl facă și nivelul de calificare.

Diagrama dimensiunilor Wakeboard

Dimensiunea Wakeboard este importantă pentru succesul vostru de practicant. Nu este atât de groaznic dacă placa este prea mare, dar o tablă prea mică va face lucrurile mai dificile pentru voi. Se reduce la greutatea practicantului în kilograme față de lungimea unui wakeboard, pe care industria o exprimă în metrică.

Wakeboaring vs. Wakesurfing

Puteți spune tot ce doriți despre care a venit primul, wakeboarding sau wakesurfing, dar este probabil mai important să recunoașteți diferențele pentru a afla ce disciplină vă veți bucura mai mult.

Wakesurfing-ul folosește o frânghie și o placă fără legături. Făcut corect, aveți nevoie doar de frânghie pentru a vă ridica în timpul unui start în adâncime. Wakeboard-ul folosește o frânghie de wakeboard, o tablă cu cizme de wakeboard, o vestă de wakeboard și barca, despre care vom vorbi puțin. Deoarece picioarele tale sunt atașate cu legături de wakeboard, poți să te lansezi în aer și să știi bine că picioarele tale vor fi atașate în continuare la bord când va veni momentul aterizării acelei mișcări aeriene. Legăturile fixe sunt, de asemenea, ceea ce poate provoca leziuni la genunchi la rideri de o anumită vârstă. În wakeboarding, picioarele tale sunt întotdeauna pe tablă, iar mâinile tale sunt întotdeauna pe mânerul frânghiei.

rămâi informat

Te ținem la curent cu ultimele informații despre activitățile de La Plaja Nouă.

logo decathlon blue
netopia