Image Alt

La Plaja Nouă

2505108

Cum să joci Paintball: un ghid pentru începători

Paintball are puterea de a vă transforma prietenii în dușmani jurați, de a vă dezvălui curajul în fața pericolului și de a vă murdări cămașa. Este un sport destul de intens. Deci, este de înțeles cum un începător s-ar putea simți intimidat înainte de primul meci. Pentru a clarifica puțin lucrurile, am vorbit cu coproprietarul

De ce echipament de paintball ai nevoie?

Nu trebuie să cumpărați nimic înainte de a ajunge pe teren și, de fapt, dacă este prima dată când jucați, probabil că nu ar trebui. Va fi mai bine să închiriați echipamente, astfel încât să puteți simți jocul înainte de a decide dacă doriți să investiți în propriile aprovizionări.

Un pachet tipic de închiriere va include următoarele articole:

Marker de paintball (AKA „pistol de paintball”)
Masca
Hopper (recipient pentru paintball care se atașează la marker)
CO2 sau rezervor de aer comprimat pentru alimentarea markerului

De asemenea, va trebui să cumpărați bile de vopsea pentru a putea juca, lucru pe care îl puteți face când ajungeți. Multe companii aplică o regulă „numai vopsea de câmp”, ceea ce înseamnă că puteți folosi doar bile de vopsea pe care le-ați cumpărat de pe site. Acest lucru se face pentru a se asigura că toate bilele de vopsea utilizate sunt conforme cu cerințele de siguranță ale câmpului.

Cât costă paintball-ul?

Răspunsul depinde de cât timp intenționați să jucați și de cât de incantat sunteți. O gamă rezonabilă ar putea fi de 60 – 120 RON pentru o zi întreagă de acces pe teren, echipamente și paintball (deși puteți găsi adesea oferte reduse de paintball pe Groupon). Cea mai mare variabilă este muniția: s-ar putea să folosiți oriunde de la 250 la 1.000 de bile de vopsea într-o vizită, stabilind costul vopselei undeva între 10 și 40 de dolari.

Dor bilele de vopsea?

Paintball-urile pot face cu siguranță rău, dar puteți face multe pentru a minimiza durerea. „Vrei să acoperi cât mai mult posibil pielea expusă”,  „Puneți straturi de îmbrăcăminte între piele și vopsea pentru a minimiza impactul.” Hanoracele, pulovarele sau chiar doar câteva tricouri cu straturi fac ca un impact să pară „un tip de lovitură puternică, spre deosebire de ceva care înțeapă”. Multe câmpuri închiriază, de asemenea, echipamente de protecție opționale, cum ar fi protecții pentru piept și mănuși.

Ce să îmbraci la paintball?

În afară de straturile pentru a vă proteja, principalul lucru de știut despre îmbrăcarea pentru paintball este că veți fi dezavantajat dacă nu încercați să vă camuflați. Majoritatea jucătorilor se îmbracă în tonuri pământii, verde măslina și alte culori naturale, astfel încât să se amestece cu mediul înconjurător.De asemenea, ar trebui să-ți alegi încălțămintea cu atenție. „Adidașii standard sunt strălucitori, [deci] veți dori să purtați ceva care are crampoane în partea de jos”.

Se recomandă în mod special crampoane sport, care au ceva mai multă tracțiune. „Vrei să ai o anumită aderență pe pantofi, pentru că de multe ori campul are niște pietre și [este ușor] să aluneci și să cazi”.

Care sunt regulile paintball-ului?

Există multe variante de joc diferite, dar aproape toate au câteva reguli în comun.
Nu vă îndepărtați niciodată masca facială din orice motiv în timp ce vă aflați pe teren.
Trageți numai împotriva oponenților care depășesc o distanță minimă dată. De asemenea, nu ar trebui să tragi jucători despre care știi că au fost deja marcați.

Dacă ești lovit de un paintball și lasă o amprentă solidă, ești în afara jocului. (Paintball-urile care sar fără să se rupă nu contează.) Puneți mâinile în aer pentru a indica faptul că sunteți afară, apoi ieșiți de pe teren odată ce arbitrul v-a recunoscut.

Sunteți responsabil să vă chemați și să faceți acest lucru corect ar putea fi cel mai important factor în menținerea unui joc distractiv și prietenos.
Nu încercați să ștergeți vopseaua de la o lovitură sau s-ar putea să vă confruntați cu o pedeapsă dură pentru „ștergere” (și o mulțime de aspecte murdare de la colegii voștrii de joacă). Acestea fiind spuse, unele câmpuri au o „regulă de reîncarnare” pentru începători. „Dacă sunteți împușcat devreme, puteți curăța vopseaua și reveniți”.

Care sunt câteva jocuri diferite de paintball?

Eliminare

În acest joc, jocul continuă până când o echipă a fost complet eliminată. Poate fi jucat și individual, cu ultima persoană în picioare declarată câștigătoare.

Captureaza steagul

Scopul acestui joc de echipă este să treci pe teritoriul adversarilor tăi, să-i apuci steagul și să-l returnezi la baza ta. Alternativ, puteți câștiga eliminând toți jucătorii din cealaltă echipă.

Scenariu

Această categorie acoperă o mare varietate de jocuri care implică stabilirea unei situații specifice și atribuirea de obiective concurente fiecărei echipe.
De exemplu, într-un scenariu „VIP”, o echipă încearcă să însoțească un jucător dat pe teren până la un anumit punct final, în timp ce echipa adversă încearcă să-l elimine pe acel jucător. Deseori scenariile sunt modelate pe situații militare din lumea reală.

Speedball

Mai puțin un tip de joc specific decât un stil de joc general, această categorie acoperă orice joc jucat pe un teren special de speedball, care, în comparație cu un teren tipic, este mai mic, mai plat și lipsit de acoperire, în afară de barierele artificiale plasate pe tot parcursul. Ideea este de a recompensa munca în echipă și jocul tactic agresiv, mai mult decât precizie și răbdare.

rămâi informat

Te ținem la curent cu ultimele informații despre activitățile de La Plaja Nouă.

logo decathlon blue
netopia