Image Alt

La Plaja Nouă

10 avantaje ale campingului

Cele 10 Avantaje ale Campingului

Majoritatea oamenilor pleacă în excursii de camping pentru că s-au săturat de oraș sau sunt pregătiți pentru o aventură. Indiferent dacă vă bucurați de ciclism, vânătoare sau orice altă activitate în aer liber, campingul vă oferă o modalitate de a vă concentra complet pe un hobby pentru câteva zile fără distrageri externe.

Ceea ce s-ar putea să nu vă dați seama este că campingul vă poate ajuta să duceți o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Dacă mergeti la camping în mod regulat, vă veți bucura de zeci de beneficii semnificative pentru sănătate din:

1. AERUL PROASPAT

Când petreceți timp lângă mulți copaci, consumați mai mult oxigen. Sentimentul acela de fericire pe care îl primiți când luați prima gura de aer în camping nu este total inchipuit – bine, din punct de vedere tehnic este, dar este o eliberare de serotonină din oxigenul suplimentar. Corpul poate funcționa cu mai puțină tensiune atunci când există mult oxigen. Acesta nu este singurul beneficiu al aerului proaspăt. Cercetările arată că o perioadă de timp în aer liber vă poate îmbunătăți tensiunea arterială, îmbunătăți digestia și poate da sistemului imunitar un impuls. Când petreceți câteva zile afară, obțineți beneficii serioase pentru sănătate din oxigenul suplimentar și nivelurile scăzute de poluanți.

2. SOCIALIZARE

Campingul singur este distractiv, dar dacă aduceți un prieten sau un membru al familiei, vă veți bucura împreună de o experiență unică care vă va ajuta să păstrați o relație sănătoasă și fericită. Socializarea vă poate extinde durata de viață și poate întârzia problemele de memorie conform cercetărilor publicate în Jurnalul American de Sănătate Publică și, în afară de beneficiile medicale, câteva relații strânse fac viața mai distractivă.
Invită câțiva prieteni in următoarea călătorie.

3. VIEȚI ÎMBUNĂTĂȚITE

Camperii obișnuiți vor vorbi adesea despre cum primele zile înapoi de la o călătorie par mai fericite. Acest lucru nu este lipsit de adevar; a petrece ceva timp afară în lumina soarelui poate uniformiza nivelurile de melatonină din creier. Melatonina este substanța chimică care vă face să vă simțiți obosit și vă poate provoca sentimente de depresie, astfel încât, în camping, vă puteți bucura de stări generale mai bune în timpul și după călătorie.

4. MAI PUȚIN STRES

Campingul vă permite, de asemenea, să faceți față stresului. Stresul vă poate afecta negativ sănătatea în aproape toate modurile posibile și trebuie sa vă puneți mult mai puțina presiune asupra facultăților mentale și fizice, oferindu-vă un timp liber de stres la camping. Lipsa stresului este legată de creșterea nivelului de oxigen, niveluri mai ridicate de serotonină și niveluri gestionate de melatonină menționate mai sus. Există, de asemenea, o componentă emoțională la locul de muncă, deoarece este mai greu să fii enervat sau supărat atunci când faci ceva care îți place.

5. EXERCIȚIU

Să nu uităm cel mai evident beneficiu al campingului: petreci mult timp desfășurând activități fizice. Chiar dacă faceți o excursie la pescuit, ardeți mai multe calorii decât ardeți așezat în spatele unui birou și, dacă faceți drumeții sau cu bicicleta, efectuați exerciții cardiovasculare care vă vor ajuta să vă păstrați inima și plămânii sănătoși. Nivelurile dvs. de activitate vor varia, dar drumețiile ard de la 120 la 300 de calorii pe oră. Biciclistii ard 300-500 de calorii pe oră, iar pescuitul poate arde până la 200 de calorii pe oră. Nu e de mirare că iti crezi un alt fel de poftă de mâncare în timpul unei lungi excursii de camping.

10 avantaje ale campingului 26. LUMINA SOARELUI

Soarele se simte minunat pe pielea ta și există un motiv evolutiv pentru asta. Când sunteți afară în lumina directă a soarelui, primiti o canttate mare de vitamina D, care permite corpului să absoarbă calciu și fosfor.

7. UN SOMN MAI LINIȘTIT

Presupunând că aveți echipament de camping decent, veți adormi profund după o zi plină de activități în aer liber. Somnul are un efect asupra tuturor proceselor corpului și poate reduce inflamația, poate îmbunătăți sistemul cardiovascular și vă poate ajuta să rămâneți atenți. Mulți oameni raportează cicluri de somn mai bune atunci când se întorc dintr-o excursie.

8. ALIMENTATIE MAI BUNĂ

Dacă împachetați bezele, nu vedeți beneficii deosebit de solide în acest sector. Cu toate acestea, dacă vă place pescuitul și vânătoarea, probabil că veți mânca o cantitate mare de proteine ​​și grăsimi sănătoase în călătoria dvs. de camping. Nu veți gasi conservanți sau ingrediente nenaturale într-un pește proaspăt prins în lac și toate exercițiile din călătoria dvs. vă vor ajuta să digerați.

9. NOI PROVOCĂRI

Nu există două excursii de camping care să fie exact la fel și asta este un lucru bun. Studiile de la Universitatea din Texas și Universitatea din Michigan arată că noile experiențe ajută la menținerea sănătății creierului. Noile activități care stimulează fizic și intelectual au cel mai mare efect asupra sănătății creierului, iar campingul se potrivește ambelor criterii.

10. MEDITAȚIE

Când mergeți în camping, nu uitați să opriți telefonul mobil. Lăsați tableta și computerul acasă. Încercați să vă deconectați câteva zile și bucurați-vă de simplitatea experienței naturale. Acesta nu este doar un sfat general pentru a vă ajuta să vă bucurați de experiență; dacă sunteți dispus să vă bucurați de împrejurimile dvs. fără a vă distrage atenția, puteți crește durata de viață. Jon Kabat-Zinn, fondatorul programului de reducere a stresului bazat pe atenție, consideră că oprirea telefonului mobil și implicarea în natură este una dintre cele mai simple modalități de a obține beneficiile meditației pentru sănătate. Clinica Mayo raportează că meditația poate îmbunătăți o serie de afecțiuni medicale grave, sporind conștientizarea de sine și oferind unei persoane instrumente de reducere a stresului. Dacă suferiți de depresie, oboseală, boli de inimă sau chiar alergii, cercetările arată că campingul vă poate îmbunătăți starea generală de sănătate. Nu uitați să vă angajați la experiență – dacă telefonul dvs. mobil este oprit, sunteți pe cale să dezvoltați un hobby liniștit stimulant, care vă va menține sănătos pentru anii următori.

rămâi informat

Te ținem la curent cu ultimele informații despre activitățile de La Plaja Nouă.

logo decathlon blue
netopia